main logo
420

Un senator i-a cerut lui Mark Zuckerberg să vândă WhatsApp și Instagram

Un senator american, unul din cei mai agresivi critici ai rețelelor sociale, i-a cerut fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, să divizeze compania și să vândă Instagram și WhatsApp, care fac parte din conglomerat.

Un senator i-a cerut lui Mark Zuckerberg să vândă WhatsApp și Instagram

Politicianul i-a cerut asta pentru a demonstra „că ia în serios protejarea intimității utilizatorilor”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Senatorul republican Josh Hawley s-a întâlnit joi cu Zuckerberg, la Washington, în cadrul unei vizite efectuate de fondatorul Facebook în Legislativul american. 

Senatorul a precizat, după discuția pe care a avut-o cu acesta, că Zuckerberg nu a considerat că ar fi o idee bună să vândă cele două rețele sociale, relatează Business Insider. 

După întâlnirea privată avută cu senatorul republican reprezentant al statului Missouri, Zuckerberg a plecat fără să răspundă întrebărilor reporterilor care îl așteptau în fața biroului senatorial. Senatorul Hawley nu s-a sfiit însă să vorbească în fața ziariștilor. 

„Compania vorbește mult, dar aș vrea să văd fapte. Voi crede Facebook când voi vedea acțiuni concrete din partea companiei” le-a spus el reporterilor. 

„Mai degrabă decât să migreze datele utilizatorilor din serviciile WhatsApp și Instagram către aplicația mamă Facebook, ar trebui să ridice un zid între servicii, sau, mai bine, chiar să le vândă” a precizat senatorul american. 

”Zuckerberg nu a crezut că este o idee bună”, a mai povestit politicianul. Chiar fondatorul Facebook ceruse întâlnirea cu senatorul republican, arată sursa citată. 

Totuși, Mark Zuckerberg „a avut o întlnire constructivă cu președintele Trump la Casa Albă, astăzi” a spus un purtător de cuvânt al instituției prezidențiale americane. 

Donald Trump a postat, de altfel, fotografii cu Mark Zuckerberg pe Facebook și Twitter. „O întâlnire reușită cu Mark Zuckerberg de la Facebook în Biroul Oval, astăzi” a scris președintele SUA. Nu există alte detalii despre această întrevedere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării