14 ianuarie, 12:10
465
2

Un român plănuia un atac la Washington: Ce au găsit în casa lui din New York

14 ianuarie, 12:10
465
2

Eduard Florea a amenințat că va duce la Washington 3 mașini "pline cu patrioți înarmați".

Un român plănuia un atac la Washington: Ce au găsit în casa lui din New YorkFoto: tvr.ro

El a fost acuzat de deținere ilegală de muniție, iar judecătorii au refuzat să-l elibereze pe cauțiune, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Potrivit procurorilor, inginerul de software a avertizat pe 6 ianuarie, ziua atacului de la Capitoliu, că va merge la Washington și va tăia "un gâtlej". Într-o altă postare de pe Parler, rețea de socializare populară în rândul adepţilor mișcării conspiraționiste QAnon, Florea l-a amenințat cu moartea pe senatorul de Georgia Raphael Warnock.

"Vremea păcii și a politeții a trecut", a scris Florea, potrivit plângerii penale. "Voi contacta patrioții din regiunea mea pentru a pune la cale un plan de acțiune", a avertizat el.

Potrivit procurorului asistent Francisco J. Navarro, Florea este un individ periculos în contextul politic actual. El s-ar fi înscris ca să intre în organizația neofascistă Proud Boys, dar nu era încă admis pentru că nu a participat la numărul necesar de întruniri.

Florea a călătorit în Washington în luna decembrie și a făcut parte dintr-un grup care a vandalizat o biserică.

Apărătorul său, Mia Eisner-Grynberg, a negat toate acuzațiile și a subliniat că autoritățile federale au venit la locuința lui "cu un tanc militar".

Judecătorul Sanket Bulsara a decis ca Eduard Florea să nu beneficieze de eliberarea pe cauțiune, subliniind că dovezile indică "un plan premeditat de a recurge la violență împotriva populației din New York și împotriva locuitorilor din Washington".

Marți, fiul unui judecător din New York a fost arestat de FBI sub acuzația că a participat la atacul asupra Capitoliului. Aaron Mostofsky, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a furat o vestă de poliție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter