main logo
649

Un român, ales de Papa Francisc să citească Rugăciunea universală

Un imigrant român a rostit „Rugăciunea universală" pentru Papa și credincioşii adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, cu ocazia Sărbătorii de Florii.

Un român, ales de Papa Francisc să citească Rugăciunea universală

Marian Dancă, muncitor, originar din dieceza de Iași, a fost desemnat de parohul Comunității române de migranți romano-catolici din Roma să citească prima intenție de la ”Rugăciunea universală” sau ”Rugăciunea credincioșilor” care, de obicei, este înălțată "Pentru papa și toți episcopii Bisericii", transmite Ştiri.md cu referire la b1.ro.

Marian Dancă a plecat din România în urmă cu 20 de ani și este muncitor în Italia și un membru activ al uneia dintre comunitățile catolice românești.

Gestul Suveranului Pontif, de a pune un român să citească această rugăciune, are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a Sfântului Părinte în ţara noastră. Peste un miliard de catolici din întreaga lume au sărbătorit duminică Floriile, care marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. 

În predica rostită în duminica Floriilor în fața sutelor de mii de pelerini, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să reziste ispitei triumfalismului și să aibă o atitudine smerită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării