main logo
528

Un român a murit în Italia încercând să salveze viețile altora

A murit încercând să salveze vieţile altora. Un român şi-a pierdut viaţa aproape de Torino, după ce un tren a lovit în plin un camion care a fost prins între barierele de la calea ferată.

Un român a murit în Italia încercând să salveze viețile altora

Românul încerca să ridice cu mâna o barieră ca să poată elibera camionul. L-a salvat pe şoferul din TIR, dar nu s-a putut salva pe el, transmite Știri.md cu referire la  digi24.ro.

În miez de noapte, autorităţile italiene au intrat în alertă - poliţie, pompieri şi ambulanţe au împânzit zona accidentului.

O parte dintre cele şase vagoane ale garniturii au sărit de pe şine, în urma impactului. Doar câţiva metri au lipsit pentru ca ele să fie proiectate în clădirile din apropiere. 

Pe zi, amploarea dezastrului a devenit şi mai evidentă, iar circumstanţele accidentului şi mai sinistre.

„A existat un impact în care a fost implicat un transport agabaritic, iar trenul a ajuns în starea în care vedeţi. I-am salvat pe cei implicaţi în accident, au fost aproximativ 20 de răniţi”, a declarat Marco Frezza, comandant al Brigăzii de pompieri din Torino.

Primele date arată că vehiculul lovit, un camion cu transport agabaritic, începuse traversarea căii ferate când semaforul era încă verde. 

Fie din cauza vitezei reduse şi a greutăţii considerabile, fie din cauza unei manevre greşite, TIR-ul a rămas pe şine şi după coborârea celor două bariere. 

A mai trecut aproape un minut până la impactul cu trenul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării