331
0
Un responsabil guvernamental polonez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
331
0

Un responsabil guvernamental polonez a fost arestat de serviciile de securitate din Polonia, fiind bănuit că a furnizat Rusiei informaţii secrete despre tacticile pe care guvernul de la Varşovia intenţionează să le folosească în vederea blocării construcţiei gazoductului Nord Stream 2.

Un responsabil guvernamental polonez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Potrivit serviciului polonez de contraspionaj ABW, respectivul oficial, prezentat sub numele de Marek W, deţinea o poziţie din care se ocupa de proiectele energetice strategice şi astfel a avut acces la informaţii despre strategia Poloniei de a bloca realizarea acelui gazoduct prin care Rusia doreşte să aprovizioneze cu gaze Europa ocolind Ucraina şi Polonia, transmite Agerpres.

Guvernul de la Varşovia consideră că gazoductul Nord Stream 2 va consolida poziţia dominantă a Gazpromului pe piaţa europeană a gazelor şi că face parte dintr-o politică prin care Moscova încearcă să-şi sporească mijloacele de presiune asupra Europei de Est.

Potrivit agenţiei de presă PAP, suspectul a avut contacte cu ofiţeri de informaţii ruşi care lucrează sub acoperire la ambasada Rusiei la Varşovia. Presa poloneză scrie că el lucra la Ministerul Energiei şi a fost arestat pe 23 martie, fiind plasat în arest preventiv pentru trei luni, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la zece ani de închisoare.

Citește și
article image
Rusia și Moldova ar putea implementa un card turistic...
0
56
article image
Actor rus, condamnat: Colegii de breaslă au organizat un...
0
257
article image
Rusia şi China vor crea un centru de date pentru a explora...
0
62
article image
Explozie la un laborator din Rusia în care erau Ebola, HIV...
0
288