main logo
514

Un realizator TV din România a primit o amendă uriașă. Ce a făcut

Realizatorul TV Mircea Badea şi postul Antena3 trebuie să plătească daune morale în valoare de 25.000 de roni scriitorului Florin Toma, potrivit unei sentinţe judecătoreşti definitive.

Un realizator TV din România a primit o amendă uriașă. Ce a făcut

Motivul: Badea l-a jignit dur pe scriitor, într-o manieră care a depăşit sfera pamfletului.

Decizia a fost dată luna trecută de Tribunalul Bucureşti. Practic, magistraţii au menţinut o decizie similară dată de Judecătoria Sectorului 1. "Respinge apelul ca nefondat. Definitivă", este arată în minuta Tribunalului Bucureşti, transmite Știri.md cu referire ka Adevarul.ro.

Totul a început pe 1 februarie 2016, atunci când Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma în emisiunea "În gura presei". 

Potrivit cererii de chemare în judecată, scriitorul a reclamat că realizatorul TV a avut mai multe formulări batjocoritoare şi insultătoare la adresa sa, arată ziare.com.  

Expresiile folosite au fost "...morsă incompetentă..., burdihan mare...operă de trei parale, la propriu...ochii înecaţi în osânză...Toma slutu' şi urâtu'... Toma grosu' şi arţăgosu'...îl şterge la fund cu limba de mătase...când scrii harnelile alea de le scrii...netalentat şi prost...". Alte aprecieri au vizat denigrarea operei lui Florin Toma, calitatea sa de scriitor, finalmente fiind exprimate gesturi cu conotaţie sexuală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării