main logo
1210

Un preot va sta închis 21 de ani pentru violarea unor copii în Rusia

Un preot ortodox din Rusia, care a adoptat în trecut peste 70 de copii, a fost condamnat de judecători la 21 de ani de închisoare pentru o serie de infracţiuni, printre care şi abuzuri asupra copiilor.

Un preot va sta închis 21 de ani pentru violarea unor copii în RusiaFoto: bbc.com

Nikolai Stremsky a fost condamnat pentru violarea mai multor copii şi alte acte violente care au avut loc în parohia sa din Ural, o localitate din sud-vestul Rusiei, scrie BBC, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

Stremsky era cunoscut ca având "cea mai mare familie din Rusia", după ce adoptase peste 70 de copii şi fusese decorat cu Ordinul naţional al Gloriei Părintelui. După acuzaţii el a fost caterisit şi nu are voie să mai profeseze.

Două decenii de închisoare

Ca stareț în orașul Saraktash, Stremsky, el și soția sa au condus un centru de plasament de la începutul anilor 1990, adoptând copii din orfelinatele din regiune.

Majoritatea celor 70 de copii pe care i-au adoptat au ajuns acum la vârsta maturităţii. El a fost arestat în 2019 și cercetat pentru infracțiuni la adresa a șapte minori şi a negat acuzațiile împotriva sa, considerându-le drept calomnii.

Anul trecut, unul dintre copiii săi adoptivi adulți și soțul ei au primit pedepse cu suspendare pentru restricționarea ilegală a libertății copiilor.

Condamnându-l pe Stremsky la închisoare într-o colonie penală, tribunalul din Saraktash i-a interzis vineri să lucreze cu copiii timp de 20 de ani și i-a eliminat onoarea națională de părinte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării