main logo
863

Un preot din România are o colecție de peste 1.000 de cruci, aduse din toată lumea

Semn al credinţei şi al mântuirii, crucea reprezintă pentru creştini fundamentul legământului cu Dumnezeu.

Un preot are o colecție de peste 1.000 de cruci, aduse din toată lumea

Puţini însă ştiu că în Transilvania există un muzeu dedicat acestui simbol. La Făget, lângă Cluj-Napoca, România, turiştii pot admira peste o mie de cruci aduse de un preot din toate colţurile lumii, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Povestea Muzeului Crucii de la Făget a prins viață datorită preotului Remus Tegzeșiu de la Biserica Greco-Catolică Înalțarea Sfintei Cruci. Când a început să construiască noua biserica, fiecare lemn tăiat avea în el semnul sfânt, așa că părintele s-a gândit să pună bazele proiectului.

Turiștii care trec pragul muzeului rămân uimiți de varietatea de forme și culori, dar mai ales de faptul că fiecare cruce are povestea ei.

Nestemata colecției părintelui Remus este păstrată în altarul bisericii -  o relicvă din Sfânta Cruce, într-o teacă de argint cu cristal.

Din orice călătorie, preotul revine acasă cu un suvenir în formă de cruce. La fel și apropiații, care îi îmbogățesc lună de lună colecția.

Părintele Remus Tegzeşiu speră că, și în viitor, colecția sa va spori și va atrage pelerini din toată lumea dornici să afle povestea Muzeului Crucii de la Făget.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării