main logo
4750

Un preot din regiunea Cernăuți, reținut și scos cu forța din biserică: Motivul

Un preot din regiunea Cernăuți a fost reținut și scos cu forța din biserică de poliția ucraineană chiar în timpul unei slujbe.

Un preot din regiunea Cernăuți, scos cu forța din biserică: Motivul

Biserica Înălțarea Domnului, unde a avut loc incidentul, ar fi refuzat să iasă din subordinea Patriarhiei de la Moscova, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Acţiunea autorităţilor ucrainene are loc după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat la sfârşitul anului trecut un decret prin care a interzis grupurile religioase afiliate Rusiei și impunerea sancțiunilor pentru o serie de episcopi pro-ruşi.

Biserica Ortodoxă Ucraineană a anunţat în 2022 că a rupt legăturile cu Rusia și cu Patriarhia Moscovei, însă toamna trecută, în urma mai multor percheziţii, Serviciului de Securitate al Ucrainei a declarat că au fost identificate documente, care confirmă că unii membri ai structurii bisericești din Cernăuţi au cetățenie rusă.

De asemenea, SBU susţine că a găsit în biserici propagandă rusă și literatura xenofobă, precum şi documente cu mesaje ideologice pro-ruse. De atunci, autorităţile ucrainene au impus sancțiuni episcopilor și susținătorilor săi financiari și au deschis dosare penale împotriva a zeci de clerici.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării