main logo
521

Un preot a decis să stropească un orășel cu apă sfințită din avion

Un preot de la o biserică catolică din sud-vestul statului Louisiana, SUA, a decis ca peste 400 de litri de apă sfințită să fie disperați dintr-un avion peste un întreg orășel, relatează BBC.

Un preot a decis să stropească un orășel cu apă sfințită din avion

Preotul de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot și anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfințită dintr-un avion, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Parohia preotului Matthew Barzarea se întinde pe o zonă mare, motiv pentru care acesta s-a gândit că o soluție mai rapidă ar fi să folosească un avion utilitar. Acum are de gând să transforme acest lucru într-un eveniment anual, dar folosind o cantitate de trei ori mai mare de apă sfințită.

Apa sfințită a fost dispersată peste oraș și fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunțat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunității Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiție de a binecuvânta recoltele comunității locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării