main logo
678

Un polițist înfuriat a agresat și a umilit un copil cu handicap

Un agent din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, România, a fost condamnat la un an de închisoare pentru purtare abuzivă.

Un polițist înfuriat a agresat și a umilit un copil cu handicap

Polițistul Felix Adelin Cilibiu a fost acuzat de procurori că a umilit un copil de 15 ani pe care „l-a așezat în genunchi cu mâinile după cap, l-a obligat să fumeze și să mestece restul de țigară stinsă într-o băutură energizantă". 

Totul pentru că adolescentul i-ar fi furat pachetul de țigări al omului legii. Polițistul Felix Adelin Cilibiu (28 de ani) a fost achitat, în primă instanță, de Judecătoria Iași, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Magistrații Curții de Apel Iași au considerat, însă, greșită hotărârea judecătorilor și au decis să-l condamne pe agentul de poliție la un an de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. 

Mai mult, agentul, care lucrează în Poliție din 2012, a fost obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 10.000 de lei, împreună cu IPJ Iași, notează Bună Ziua Iași. 

„Obligă pe inculpatul Cilibiu Felix – Adelin, în solidaritate cu partea responsabilă civilmente, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Poliție Județean Iași, să plătească părții civile, Corciu Abel-Constantin, suma de 10.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile (daune morale), suma ce va fi actualizată cu dobânda legală și rata inflației, de la data pronunțării prezentei decizii și până la achitarea integrală a debitului”, se arata în decizia Curtii de Apel Iași. 

Potrivit procurorilor, Felix Adelin Cilibiu a deschis pe 23 iulie 2013 o anchetă care avea ca scop găsirea celui care i-a furat pachetul de țigări. 

Deși se afla în timpul serviciului, polițistul a mers la barul din localitate pentru a se relaxa. În timp ce vorbea cu patronul localului, polițistul și-a lăsat pe tejghea pachetul de țigări care ar fi fost furat de unul dintre cei trei copii aflați în acel moment în bar. 

Revolvat pentru că a fost victima unui furt, polițistul ar fi agresat și umilit un minor care suferă de un handicap psihic .

„L-a așezat în genunchi cu mâinile după cap, l-a obligat să fumeze și să mestece restul de țigară stinsă într-o băutură energizantă, l-a călcat cu bocancii pe picior, l-a udat, l-a lovit cu palma peste față și în zona coastelor” – toate acestea pentru că l-a suspectat că i-a furat un pachet cu țigări, pe care agentul de poliție îl lăsase pe tejgheaua barului în care a intrat la ora respectivă. 

Agentul de poliție a demarat în localul respectiv o anchetă în propria cauza, încercând să identifice în maniera descrisă mai sus dacă persoana vătămată sau unul dintre ceilalți doi copii aflați în compania acesteia au sustras pachetul cu țigări”, au precizat procurorii ieșeni, conform sursei citate. 

Anchetatorii spun că polițistul a găsit pachetul de țigări la unul dintre copii și i-a obligat pe minori să fumeze pentru a se lumări care dintre ei știe să facă acest lucru. 

„Inculpatul a așezat în genunchi pe toți cei trei minori, și-a aprins o țigară și a dat-o pe rând celor trei minori să o fumeze pentru a vedea care dintre ei știa să fumeze. Când a descoperit că minorul C. A. știa să fumeze, a considerat că acesta era autorul furtului și l-a lovit pentru a-l determina să recunoască furtul. În urma agresiunii, minorul a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, au mai explicat procurorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării