main logo
584

Un pod a fost filmat cum se prăbuşeşte peste bărci: 6 răniți

Șase persoane au fost rănite grav după ce un pod s-a prăbușit marţi într-un port din nord-estul Taiwanului, strivind mai multe bărci de pescuit, iar mai multe echipaje ar putea fi rămas blocate în interiorul ambarcaţiunilor, au anunţat autoritățile locale.

Un pod a fost filmat cum se prăbuşeşte peste bărci: 6 rănițiFoto: digi24.ro

Cel puțin nouă persoane au căzut în apă și șapte au fost salvate, şase persoane fiind rănite grav, a informat marţi Agenția Centrală de Știri din Taiwan.

Scafandrii i-au căutat pe cei care ar putea fi blocaţi în câteva bărci de pescuit, au declarat pentru Reuters doi oficiali guvernamentali din orașul-port Suao, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

"Podul s-a prăbușit în jurul orei 9:30 dimineața, în timp ce un vehicul cisternă petrolieră se afla pe el, după care vehiculul a luat foc", a declarat Shih I-Chun, secretarul primarului orașului. „Ne-am temut că unii pescari ar fi putut fi blocaţi în bărci”, a explicat acesta.

Autoritățile au înființat un centru de urgență, iar armata a anunţat că militarii au ajutat la eforturile de salvare.

„Salvarea vieții este prioritară. Voi cere autorităților conexe să depună toate eforturile pentru salvare"', a spus premierul Taiwanului Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook.

Prăbușirea podului, care transportă traficul peste portul mereu aglomerat, a avariat trei bărci de pescuit și două vehicule, inclusiv o cisternă, au transmis oficialii, deși motivul prăbușirii nu este clar, mai ales pe fondul vremii bune.

Luni seară taifunul Mitag, care a adus vânturi ce au bătut chiar şi cu 162 km / h, a trecut de nord-estul Taiwanului, a rănit 12 persoane și a produs o pană de curent care a afectat peste 66.000 de case, iar peste 150 de zboruri au fost anulate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării