main logo
1363

Un pasager povestește cum s-a salvat de foc din tragedia avitatică

Un pasager al avionului Aeroflot Flight SU1492, care este considerat ultima persoană care a scăpat de flăcările din aeronava, spune că avionul s-a transformat într-o capcană a morții în câteva secunde, lăsând puține șanse de supraviețuire pentru cei din spate.

Un pasager povestește cum s-a salvat de foc din tragedia avitatică

Oleg Molchanov este unul dintre cei 37 de supraviețuitori în urma accidentului aviatic care s-a produs la Moscova, în urma căruia 41 de oameni au murit, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

El este, de asemenea, unul dintre puținii care au fost de acord să împărtășească experiența prin care a trecut. Bărbatul are 35 de ani și locuiește în Murmansk. Atunci duminică, se întorcea din vacanță, iar la un moment dat aeronava a fost lovită de un fulger care a forțat pilotul să facă o aterizare de urgență.

"Majoritatea pasagerilor au rămas în locurile lor, așa cum a făcut și soția mea. Avionul ardea ca o ceașcă de plastic, fereastra din rândul meu s-a topit în câteva secunde. Chiar după ce avionul s-a oprit, am împins soția spre ieșire. Ea a fost una dintre primele care au coborât", a spus el.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei privind cauzele dezastrului, incendiul aeronavei a fost cauzat de scurgerea de combustibil după ce aeronava a lovit asfaltul. Apoi a luat foc din cauza motoarelor defecte. Molchanov spune că fumul și confuzia ar fi putut face ca unii pasageri să mearga spre spatele avionului, mai degrabă decât în față, chiar dacă acolo focul era atât de puternic, încât nu ai fi putut să te salvezi.

"Fum și foc - numai asta era la coada avionului. Toboganele din spate, cel mai probabil nu au fost deschise ", a spus el.

"Dar, chiar dacă acestea s-ar fi deschis, mă îndoiesc că au avut vreo șansă să supraviețuiască, pentru că în momentul în care avionul a oprit, spatele era în fum negru. Era focul acolo", a mai adăugat el.

Molchanov spune că a trebuit să se târască spre ieșire pentru a evita leșinul din fumul toxic. Odată ajunși la ușă, el a rămas pentru a ajuta un însoțitor de zbor care îi ajută pe ceilalți pasageri să ajungă la ieri, a spus el.

Am dus trei oameni, doi bărbați și o femeie. După ce am târât pe cea de-a treia, flăcările au înaintat și era clar că dacă rămâneam acolo era periculos ", a spus el, adăugând ca aparent a fost ultima persoană care a părăsit aeronava în viața.

El a spus că nu crede că echipajele de salvare de la aeroport au ajuns târziu la aeronava - ceea ce a fost una dintre teoriile populare pentru care atât de mulți oameni au murit în accident.

El a respins și un alt zvon, potrivit căruia pasagerii de la clasa de afaceri încercau să-și salveze bagajele și i-au împiedicat pe cei din spatele avionului să ajungă la ieșire la timp.

Cuplul supraviețuitor a fost dus în orașul lor de origine Murmansk în dimineața zilei de luni, a spus Molchanov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării