202
0
Un pasager orb a urcat pe un avion și a protestat live pe Facebook
202
0

Un activist pentru mediul înconjurător a făcut un gest nebunesc azi pe aeroportul din Londra.

Foto: captură video

Omul, nevăzător, s-a cocoțat pe acoperișul aeronavei companiei British Airways care urma să facă ruta Londra – Amsterdam, a notat Metro, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

James Brown, membru al mișcării „Extiction Rebellion”, care are ca scop salvarea meciului înconjurător prin proteste pașnice dar vizibile și-a luat bilet la cursa respectivă și, dat fiind faptul că este nevăzător, a fost primul pasager dus la avion. 

El s-a urcat, nu se știe cum pe acoperișul aeronavei, dorind să atragă atenția că sunt mult prea multe avioane care brăzdează cerul în toate direcțiile și afectează stratul de ozon. 

„Sunt chiar eu, în vârful acestui avion. Urăsc înălțimile, dar am reușit să mă urc. 

Tremur tot. Totul e despre climat. Protestăm față de lipsa de acțiune a guvernelor în problema climatului care este grav afectat. Ei au declarat că este o urgență apărarea climatului, dar nu fac nimic. 

În fapt, merg în direcția diferită. Aeroporturile se lărgesc, Heathrow, Bristol și altele. Nu putem lăsa să continue asta”, a spus James Brown în timp ce era cocoțat pe avion și făcea live pe Facebook. 

„Vin cei de la securitate, sper că nu întârzie foarte mult, pentru că mi-e foarte frică. Gestul meu e pentru copiii mei. E pentru copiii tuturor”, a mai spus acesta. 

A participat la Jocurile Paralimpice de la Londra James Brown a participat la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, și a luat medalia de bronz într-o probă de ciclism. Mai apoi, el a primit o interdicție de doi ani de a mai concura, pentru că a fost prins dopat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter