main logo
731

Un partid din Kurdistan ar fi responsabil de atacul terorist din Ankara

Doi înalţi oficiali ai guvernului turc cred că responsabil pentru atacul terorist de miercuri de la sediul companiei aviatice Turkish Aerospace Industries (TAI), soldat cu cinci morţi şi 22 de răniţi, ar putea fi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Un partid din Kurdistan ar fi responsabil de atacul terorist din AnkaraImagine simbol

Miercuri, Ali Yerlikaya, ministrul turc de Interne, a declarat că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă împotriva guvernului, este „foarte probabil” responsabil de atentatul asupra sediului companiei din industria de apărare a Turciei, Turkish Aerospace Industries, în care au fost ucise cinci persoane, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

„Procesul de identificare şi căutare a amprentelor digitale continuă şi vom spune ce organizaţie teroristă se află în spatele atentatului... Modul în care a fost efectuată această acţiune este cel mai probabil legat de PKK”, a declarat ministrul, care a anunţat un nou bilanţ de cinci morţi şi 22 de răniţi.

La rândul său, ministrul Apărării din Turcia, Yasar Guler, a vorbit, de asemenea, despre posibila responsabilitate a PKK.

„Aşa cum fac întotdeauna, au încercat să tulbure pacea naţiunii noastre, efectuând un atac abominabil şi dezonorant”, a spus acesta, referinduse la PKK.

„Întotdeauna le dăm acestor sceleraţi ai PKK pedeapsa pe care o merită, dar ei nu revin niciodată la raţiune. Nu vom înceta să-i urmărim până când ultimul terorist nu va fi eliminat şi îi vom face să sufere pentru ceea ce au făcut”, a mai declarat oficialul turc.

Declaraţiile vin după ce miercuri, în faţa sediului companiei TAI, situată în Kahramankazan, un orășel aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de Ankara, a avut loc o explozie puternică, urmată de mai multe incendii, iar camerele de supraveghere din incintă au surprins mai multe persoane înarmate.

Au fost mobilizate masiv forţe de ordine şi personalul a fost evacuat în condiţii de siguranţă, dar atacul s-a soldat cu cinci morţi şi 22 de răniţi.

„Republica Moldova condamnă ferm atacul terorist din Ankara”. Declarația a fost făcută de președintele țării noastre, Maia Sandu, care a menționat că, Moldova este alături de poporul turc în aceste momente dificile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării