main logo
475

Un oraș european va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Oamenii nu vor mai putea fuma în zonele amenajate în aer liber ale barurilor și restaurantelor din Barcelona.

Un oraș european va interzice fumatul pe terasele restaurantelorFoto: tabu.ro

Oamenii nu vor mai putea fuma în zonele amenajate în aer liber ale barurilor și restaurantelor din Barcelona, transmite Știri.md cu referire la tabu.ro.

Fumatul în locurile publice a fost interzis în Spania în ianuarie 2011, deși fumătorilor li s-a permis să folosească terasele exterioare ale unităților, potrivit Catalan News. La acea vreme, unii proprietari de localuri s-au temut că vor pierde clienți din cauza regulilor.

Autoritățile din domeniul sănătății din Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, doresc să mai facă un pas în această direcție și să interzică fumatul pe terasele barurilor și restaurantelor din regiune.

Oficialii afirmă că legea este adesea ignorată de oamenii care folosesc zone în aer liber închise și intenționează să efectueze inspecții, raportează The Guardian. Modificările propuse ar putea intra în vigoare de anul viitor.

De asemenea, fumatul ar putea fi interzis în interiorul autovehiculelor, centrelor sportive în aer liber, în stațiile de autobuz și gări, în conformitate cu noile reguli.

Guvernul catalan și-a anunțat planurile de interzicere a fumatului în locurile menționate mai sus de Ziua mondială a tutunului, în luna mai a acestui an. Potrivit Eurostat, numărul de fumători în Spania a scăzut cu aproximativ 22%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării