main logo
1903

Un oraș din Italia propune spre vânzare locuințe pentru doar un euro

Zeci de case au fost puse la vânzare la prețul de un euro, în Sambuca, un oraș situat pe o colină cu vedere asupra insulei Sicilia și a plajelor din apropiere.

Un oraș din Italia propune spre vânzare locuințe pentru doar un euro

Prin această ofertă, autoritățile locale urmăresc să relanseze localitatea care, la fel ca multe alte zone rurale din Italia, a fost depopulată după ce locuitorii s-au mutat în orașe mai mari, transmite Știri.md cu referire la A1.

Sambuca nu este primul oraș italian care vine cu o astfel de ofertă, dar primarul de aici spune că au făcut tot posibilul pentru a elimina birocrația, astfel ca oricine este interesat să poată să o cumpere imediat.

„Spre deosebire de alte orașe care au făcut doar acest lucru pentru propagandă, primăria de aici deține toate casele puse la vânzare pentru 1 euro”, spune Giuseppe Cacioppo, viceprimarul localității.

„Nu suntem intermediari care fac legătura între vechii și noii proprietari”, a adăugat el, potrivit Libertatea.ro.

Noii proprietari trebuie să se angajeze să renoveze locuința achiziționată, în următorii trei ani, și trebuie să investească cel puțin 15.000 de euro. În plus, aceștia trebuie să depună o garanție de 5.000 de euro, sumă ce le va fi returnată integral atunci când renovarea va fi încheiată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării