main logo
383

Un oraș din China le-a interzis bărbaților să-și arate burțile în public

Așa-numitul „bikini de Beijing” e o metodă de răcorire pe caniculă foarte populară printre bărbații chinezi. Însă autoritățile din China consideră acest comportament necivilizat și dorește să interzică această practică.

Un oraș din China le-a interzis bărbaților să-și arate burțile în public

În 2016, The New York Times a publicat un articol în care discută despre un fenomen cultural din China cunoscut sub numele de „bikini de Beijing”, transmite Știri.md cu referire la Diez.md

Expresia se referă la obiceiul chinezilor de a-și ridica tricoul sau cămașa ca să-și dezgolească burta și să se răcorească în timpul caniculei. Dar, deși temperaturile cresc din ce în ce mai mult în unele regiuni din China, autoritățile din orașul estic Jinan vor să interzică acest comportament, pe motiv că acesta afectează imaginea orașului, scrie The Guardian.

Orașul Jinan a emis un avertisment în care a anunțat că persoanele care încalcă noul regulament vor fi pedepsite, mai ales dacă fac asta în zone dens populate precum parcurile, piețele publice, autobuzele și zonele de business. Autoritățile au făcut referire în special la bărbații în vârstă, pe care i-au acuzat că strică imaginea orașului și percepția publicului.

„Comportamentul civilizat ne privește pe toți. Sperăm că putem s-o luăm de la zero și să reabilitam imaginea orasului”, a zis un purtător de cuvânt al primăriei. Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în ultimii ani, pe măsură ce oamenii au devenit mai civilizați, numărul tricourilor ridicate a scăzut, dar încă au loc „unele incidente care afectează imaginea orașului și sentimentele cetățenilor”.

Noua legislație a orașului descurajează și alte comportamente publice nedorite precum scoaterea pantofilor pentru aerisirea picioarelor, scuipatul pe jos, săritul cozii în magazine și îmbăiatul în fântânile publice. Anul acesta, autoritățile din Tianjin, un oraș din nord-estul țării, a emis noi reguli care susțin ca persoanele care expun prea multă piele în public pot fi amendate cu două sute de yuani (aproximativ 500 de lei), conform Sixth Tone.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării