main logo
492

Un nou dosar pe numele lui Poroșenko, deschis în Ucraina. De ce este învinuit

Biroul de Stat de investigații din Ucraina a deschis un alt dosar împotriva lui Petro Poroșenko, a declarat avocatul Andrei Portnov, fostul șef adjunct al administrației ex-președintelui Viktor Ianukovici, scrie ria.ru.

Un nou dosar pe numele lui Poroșenko, deschis în Ucraina

De data aceasta, Poroșenko este suspectat de sechestrarea puterii. Acesta este al cincilea caz împotriva fostului lider al țării, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Săptămâna trecută, ex-președintele Ucrainean a fost acuzat pentru trădare de stat în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci.

Apoi au apărut informații precum că Poroșenko este suspectat de abuz de putere și de abuz în serviziu în distribuția posturilor din Centrenergo.

Vineri, Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei la acuzat pe fostul președinte în legalizarea încasărilor criminale în valoare de 300 de milioane de dolari parveniți din vânzarea uzinei „Kuznya na Ribalyskom”, iar pe 27 mai a fost acuzat de uzurparea sistemului judiciar.

De asemenea, Portnov a depus o cerere ce ține de confiscarea ilegală a canalului „Preamoi”, de spălarea banilor și evaziune fiscală. Avocatul intenționează să solicite arestarea bunurilor fostului președinte.

El a menționat că există zeci de alte acuzații în coada de așteptare, dar „în următoarele săptămâni lucrările se vor concentra asupra creșterii presiunii de informare asupra organelor de drept și asupra pregătirii petițiilor, plângerilor și a altor documente procedurale în cadrul a patru proceduri penale deja înregistrate”.

De asemenea, Poroșenko este implicat într-un caz penal despre moartea oamenilor în timpul Euromaidanului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării