main logo
785

Un nou cutremur în România: Cât de puternic a fost

Un cutremur de 3,5 pe scara Richter s-a produs joi după-amiaza, la ora locală 14:44, în judeţul Buzău, la o adâncime de 126 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un nou cutremur în România: Cât de puternic a fost

Miercuri seara, în aceeaşi zonă, a avut loc un seism cu magnitudinea de 4,6, notează Agerpres.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 147 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (22 de kilometri), Covasna (37 de kilometri), Întorsura Buzăului (44 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Vălenii de Munte (59 de kilometri).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grade pe scara Mercalli.

Un seism cu aceeaşi magnitudine a avut loc în 14 martie în judeţul Vrancea, acestea două fiind practic cele mai puternice cutremure din 2018.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării