130
0
Un nou caz de pestă porcină a fost depistat în România
130
0

Laboratorul a confirmat apariţia unui nou caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ din Fondul de vânătoare nr. 37 din zona Cârja, unde au mai evoluat alte şapte cazuri pozitive, fiind întreprinse o serie de măsuri de combatere a bolii.

Foto: lyberi.com

Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din Vaslui a pus sub supraveghere zona afectată şi a instituit restricţii privind mişcarea de suine din zonele afectate de boală. În acelaşi timp, au fost stabilite reguli noi pentru vânători, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Totodată, pentru a evita transmiterea bolii la porcii domestici din gospodăriile populaţiei, autorităţile fac apel la cetăţeni şi crescătorii de porcine, să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Pe fiecare fond de vânătoare din zona afectată se va realiza catagrafia efectivului de mistreţi şi prădători, iar paznicii de vânătoare vor efectua patrulări zilnice, pentru a depista porci mistreţi morţi sau bolnavi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter