main logo
431

Un nou caz de copii abuzați și maltratați de părinți în Statele Unite

Zece copii cu vârste între 4 luni și 12 ani, au fost luați de autorități dintr-o casă din Fairfield, California, după ce oamenii legii au descoperit că aceștia au fost torturați, arși, bătuți și chiar împușcați cu un pistol cu bile de propriii părinți, scrie Washington Post.

Toate aceste fapte îngrozitoare se presupune că au avut loc într-o casă luminată cu patru dormitoare, care din exterior nu atrage atenția cu nimic și în care de un an locuia cuplul Ina Rogers și Jonathan Allen, scrie libertatea.ro.

Femeia de 31 de ani este mama tuturor celor 10 copii găsiți în locuință, în timp ce partenereul ei, de 29 de ani, este tatăl a opt dintre aceștia.

Autoritățile au aflat ce se întâmpla în locuința celor doi după ce un vecin a văzut-o pe Ina căutându-l pe băiatul ei cel mare, despre care spunea că a fugit de acasă. Poliția l-a găsit după câteva ore dormind într-un tufiș în curtea unui vecin și l-a dus acasă, iar când au intrat au fost șocați de ceea ce au descoperit.

Urină, fecalele umane și animale, gunoi și alimente putrezite acopereau podeaua, a spus poliția, iar grămezi de resturi ocupau mare parte din locuință.

Fotografiile obținute de presă prezintă mobilier, coșuri de gunoi, jucării și obiecte mixte împrăștiate în orice unghi, ca și cum locuința ar fi fost lovită de o furtună. De asemenea podeaua băii era acoperită cu excremente de animale necurățate.

Mama a fost arestată pe 31 martie, în aceeași noapte când fiul ei a fost dus înapoi acasă, și după o lună a fost eliberată condiționat. Partenerul ei se află în contiunare în custodia poliției, judecătorul stabilind o cauțiune de 5 milioane de dolari pentru eliberarea acestuia. Procurorii au formulat nouă acuzații de tortură și șase de abuz asupra copilului.

Toți copiii ei au fost apoi luați în custodie de către serviciile Solano County Child Welfare și plasați în grija altor membri ai familiei. În cele șase săptămâni care au urmat, anchetatorii au vorbit cu cei opt copii mai mari și au aflat detalii tulburătoare despre viața lor.

Copiii au fost școlarizați acasă și au fost lăsați foarte puțin să iasă din casă. Au suferit răni, arsuri, vânătăi și au fost chiar împușcați cu un pistor cu aer comprimat.

Sharon Henry, procurorul șef adjunct al regiunii Solano, a numit comportamentul tatălui “sadic” și a spus că Rogers ar putea să se confrunte, de asemenea, cu mai multe acuzații.

“Pe baza a ceea ce au declarat copiii în interviurile lor, credem că au avut loc torturi în această casă”, a declarat Henry într-o conferință de presă.

Mama, eliberată pe cauțiune de la începutul lunii aprilie, a ținut un fel de conferință de presă.

“Copiii mei s-au bătut și s-au zgâriat pentru că sunt copii, dar asta este”, a declarat ea.

“Nu există oase rupte, nu există cicatrici majore, nimic”, a completat femeia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării