main logo
491

Un mormânt antic regal, descoperit între o cârciumă și un supermarket

Un mormânt regal a fost descoperit, în 2003, între o cârciumă și un supermarket din Prittlewell, Marea Britanie.

Un mormânt antic regal, descoperit între o cârciumă și un supermarketUn mormânt antic regal, descoperit între o cârciumă și un supermarket

În mormânt au fost descoperite zeci de artefacte rare datând din secolul 6, iar arheologii susțin că ar fi vorba de mormântul unui prinț anglo-saxon, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro

Acest sit, despre care se spune că concurează cu mormântul lui Tutankhamon, este important deoarece ar fi cel mai vechi mormânt anglo-saxon descoperit vreodată, iar specialiștii de la Muzeul Arheologic din Londra s-au declarat uimiți de obiectele peste care au dat mai mulți muncitori.

Artefactele din mormântul antic

Mormântul măsoară patru 4m lungime, cu o adâncime de 1, 5m, iar în interiorul său s-au găsit peste 40 de obiecte rare, printre ele și o harpă veche și o cutie veche de 1.400 de ani. Printre acestea se mai aflau și monede de aur, sticlă decorativă și o carafă de provenineță siriană.

Cui i-ar aparține mormântul descoperit

Specialiștii spun că mormântul ar aparține regelui saxon de Essex, Saebert, care a domnit între 604 – 616 d. Hr. Însă, după datarea cu Carbon-14, s-a indicat că respectiva criptă a fost construită între 575 – 605 D. Hr, la 11 ani înainte de moartea sa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării