main logo
33911

Un moldovean, reținut în timpul protestelor din Georgia. Ce spune MAE

Un moldovean a fost reținut la un miting din Georgia împotriva legii privind „agenții străini”, scrie gazeta.ru, citând postul de televiziune georgian Imedi.

Un moldovean, reținut în timpul protestelor din Georgia. Ce spune MAEFoto: gazeta.ru

Potrivit sursei, oamenii legii l-ar considera pe acesta ca fiind unul dintre organizatorii protestelor. Conform informațiilor preliminare, moldoveanul a fost reținut pentru insultă și atac cu spray cu piper asupra unui polițist, transmite Știri.md.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău au declarat pentru NewsMaker că „Ambasada Republicii Moldova la Baku a informat MAE ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile necesare care se impun”.

Amintim că proteste ample au avut loc sâmbătă în Georgia împotriva legislației care obligă organizațiile să declare finanțarea străină, informează BBC. Zeci de mii de georgieni au fluturat drapelul georgian și al UE, denunțând ceea ce numesc „o lege rusească”, pentru că textul noii legi este asemănător cu legea adoptată în Rusia, care obligă toate organizațiile care au finanțare externă să se înregistreze ca „agenți străini”.

Partidul de guvernământ, care anul trecut nu a reușit să adopte proiectul de lege în a doua lectură din cauza protestelor pe scară largă, a aprobat deja documentul în două lecturi în acest an, în ciuda manifestațiilor, care durează de aproximativ o lună, și a apelurilor partenerilor occidentali. În curând este de așteptat ca acesta să fie adoptat în a treia și ultima lectură.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării