main logo
2094

Un model trans georgian a fost ucis după adoptarea legii anti-LGBTQ+

Un cunoscut model georgian transgender a fost ucis, au declarat oficialii locali, la o zi după ce guvernul a adoptat o legislație care va impune restricții majore asupra drepturilor LGBTQ+ în Georgia.

Un model trans georgian a fost ucis după adoptarea legii anti-LGBTQ+

Ministerul de Interne al Georgiei a declarat că Kesaria Abramidze, în vârstă de 37 de ani, ar fi fost înjunghiată miercuri în apartamentul ei din suburbia Tbilisi, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Presa georgiană a raportat ulterior că un bărbat a fost arestat în legătură cu crima.

Abramidze a fost una dintre primele persoane publice trans aumate din țară.

Moartea ei urmează legislației controversate privind „valorile familiei și protecția minorilor” care le va permite oficialilor să scoată în afara legii evenimentele Pride și să cenzureze filmele și cărțile.

Legea, care a fost aprobată marți de parlamentul georgian în a treia și ultima sa lectură, include interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. Este de așteptat să fie un alt punct de dispută între Georgia și UE, deoarece țara încearcă să adere la blocul european.

Criticii susțin că proiectul de lege, introdus inițial de partidul de guvernământ Visul Georgian în vară, reflectă legile promulgate în Rusia vecină, unde autoritățile au implementat o serie de măsuri represive anti-LGBTQ+ în ultimul deceniu.

Deși motivul din spatele uciderii lui Abramidze rămâne neclar, moartea ei a fost lansată rapid de societatea civilă georgiană, ca parte a unei campanii de stat împotriva minorităților din țară.

În cadrul partidului Visul Georgian, care a adoptat o atitudine din ce în ce mai anti-liberală, țara a cunoscut o creștere a violenței împotriva persoanelor LGBTQ+.

Anul trecut, sute de oponenți ai drepturilor homosexualilor au luat cu asalt un festival LGBTQ+ din Tbilisi, forțând evenimentul să fie anulat.

Anul acesta, zeci de mii de oameni au mărșăluit în capitală pentru a promova „valorile tradiționale ale familiei”, la un eveniment la care au participat partidul de guvernământ și biserica ortodoxă profund conservatoare și influentă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării