main logo
460

Un miliardar chinez dă în judecată CNN pentru o ştire defăimătoare

Un miliardar chinez dă în judecată WarnerMedia, compania care deţine CNN, pentru un reportaj al televiziunii despre care el spune că sugerează în mod fals că a comis spionaj şi că a fost pe punctul de a fi deportat.

Un miliardar chinez dă în judecată CNN pentru o ştire defăimătoareFoto: afp.com

Go Wengui, care este cunoscut ca Miles Kwok în SUA, a dat în judecată, vineri, compania WarnerMedia şi pe prezentatoarea de ştiri Erin Burnett, pentru defăimare, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Potrivit plângerii, Guo este „un critic deschis şi virulent” al Partidului Comunist Chinez, care cere azil în SUA pentru că declaraţiile sale publice referitoare la Guvernul chinez au dus la arestarea membrilor familiei sale şi îngheţarea bunurilor pe care le are. 

De când a fugit, în 2014, Guo susţine că Guvernul chinez a făcut eforturi mari pentru extrîdarea sa, inclusiv cerându-le directorilor executivi ai unor companii mari şi lui Elliot Brody să pună presiune pe Donald Trump. 

El mai afirmă că Guvernul chinez încearcă în mod activ să-l discrediteze şi a dat în judecată mai multe persoane pentru defăimare, susţinând că l-au catalogat în mod fals ca fiind spion, violator sau escroc. 

Guo susţine că a fost defăimat atunci când Burnett a început un segment CNN pe 23 iulie, prin teaser-ul „Nou, în această seară, miliardarul chinez şi membrul Mar-a-Lago acuzat că este spion”. 

„În mod clar, intenţia era să atragă vizionări pentru o poveste senzaţiuonală, fără să se gândească la adevăr şi cu atât mai puţin să investigheze realitatea de la bază”, scrie avocatul Aaron Mitchell în plângere. 

„Transmisiunea CNN a continuat să facă un număr de afirmaţii false, pe lângă alte afirmaţii care urmăreau să dezinformeze telespectatorii şi să-l pună pe reclamant într-o lumină proastă”. 

Pe lângă daune de 50 de milioane de dolari, Guo vrea ca WarnerMedia să elimine povestea din orice publicaţie online şi să posteze o dezminţire pe prima pagină a website-ului CNN şi în publicaţiile fizice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării