main logo
1238

Un microbuz cu 9 elevi s-a răsturnat în România: Șoferul a adormit

Accidentul a avut loc în după-masa zilei de sâmbătă, 20 aprilie, în localitatea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj, şi s-a soldat cu rănirea mai multor persoane, dintre care două sunt în stare gravă.

Un microbuz cu 9 elevi s-a răsturnat în România: Șoferul a adormit

Florin Lazăr, inspectorul şcolar general din judeţul Bacău, spune că nouă dintre cei 11 copii care urmau să participe la Olimpiada Naţională de Biologie se aflau în microbuz, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Ceilalţi doi au ajuns în siguranţă la Oradea, fiind transportaţi cu maşinile private ale părinţilor. „În jurul orei 17.00 am fost informat de acest accident. 

M-a sunat domnul Oegar, soţul doamnei profesoare Ema Oegar. Dânsul mi-a spus că microbuzul în care se afla şi soţia lui a suferit un accident. 

Din informaţiile primite ulterior, copiii sunt în afara oricărui pericol. Avem probleme serioase cu doamna Oegar, care e operată chiar acum, dar şi cu unul dintre elevi. 

Este vorba despre un tânăr care a fost transportat la Târgu Mureş şi care a fost deja operat la femur. Din fericire, operaţia a reuşit”, a declarat Lazăr, pentru „Adevărul”. Cinci dintre răniţi au suferit traumatisme severe şi au intrat direct în sălile de operaţie. Trei dintre ei sunt minori. 

”Cinci persoane au suferit traumatisme severe şi au intrat în sala de operaţii imediat ce au ajuns la unităţile de primiri urgenţe. Persoane au fost în stare critică şi au fost prioritizate pentru transferul la unităţile spitalicesti”, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii ISU Cluj. 

Potrivit acestora, este vorba despre doi adulţi şi trei minori. În plus, pompierii au precizat că ceilalţi ocupanti ai microbuzului au suferit multiple traumatisme, dar fără a fi severe. 

Un singur minor a suferit traumatisme uşoare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării