main logo
656

Un medic rus riscă 5 ani de pușcărie pentru un like pe Odnoklassniki

Un medic din Regiunea Habarovsk, Federația Rusă, figurează într-un dosar penal deschis privind extremismul, deoarece a apreciat, pe rețeaua de socializare Odnoklassniki, o fotografie care condamna participarea rușilor la conflictul armat din Donbass, Ucraina.

Un medic rus riscă 5 ani de pușcărie pentru un like pe Odnoklassniki

Avocatul bărbatului, Konstantin Sukovatyi, declară că medicul a apăsat întâmplător pe butonul „like”: „ții telefonul în mână, ai mulți prieteni, faci scroll automat și poți apăsa neintenționat undeva sau chiar copilul poate face asta”, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Mai mult, Sukovatyi susține că este primul caz de acest gen în justiția rusească, iar anterior învinuiți deveneau doar cei care distribuiau sau postau pe paginile sale. 

După interogare, medicul a fost reținut, petrecând trei zile în arest. Anchetatorul a cerut să lase suspectul în custodie până la decizia finală a instanței, dar judecătorul a refuzat. Medicul riscă până al cinci ani de privare de libertate.

„A fost șocat, este un om conștiincios, nu un extremist. El este un medic care chiar salvează vieți. I-am prezentat premiile, mulțumirile localnicilor, conducerii orașului, a spitalului. Dânsul lucrează în secția de reanimare

Consider că este incorect să fie învinuit de extremism și umilire a demnității poporului rus”, a menționat apărătorul, potrivit mbk.sobchakprotivvseh.ru.

În Federația Rusă, după cum notează tjournal.ru, persecuțiile pentru postările de pe rețelele de socializare sunt destul de răspândite. Anul trecut, 4046 de persoane au fost condamnate fiindu-le invocate articole administrative, iar 465 – penale. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării