main logo
585

Un lider mult mediatizat al vestelor galbene din Franța se retrage

Figură emblematică a protestelor ''vestelor galbene'' în Franţa, pentru care este considerat un lider de facto, Eric Drouet a anunţat miercuri pe Facebook că ia ''o pauză (...), probabil chiar mai mult'', invocând ''ameninţările'' împotriva familiei sale, ''insultele'' care i-au fost adresate, dar şi o stare de oboseală, transmite AFP potrivit Agerpres.

Un lider mult mediatizat al vestelor galbene din Franța se retrage

''Intru în ''modul'' pauză, probabil chiar mai mult, prea multe ameninţări asupra familiei mele, prea multă ură, prea multe fulare roşii (numele unei mişcări împotriva protestelor vestelor galbene n.red), prea mult dispreţ, prea multe insulte, sunt obosit, dezamăgit'', astfel şi-a motivat Eric Drouet decizia, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro. 

''Nu s-a terminat, dar eu sunt la capătul puterilor. Şi nu guvernul este cel mai obositor în toate acestea'', a completat el în mesajul transmis cu o zi înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să anunţe concluziile sale în urma ''marii dezbateri naţionale'' pe care a convocat-o în încercarea de a tempera protestele. 

De profesie şofer de camion şi iniţiator pe 17 noiembrie al primei mobilizări naţionale a ''vestelor galbene'', Eric Drouet a devenit un lider de facto al manifestaţiilor începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, dar care s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Macron. 

Eric Drouet s-a evidenţiat mai ales când a anunţat pe 5 decembrie, la un post de televiziune, că doreşte să pătrundă în Palatul Elysee, declaraţie în urma căreia a fost arestat şi i s-a întocmit dosar penal. El a mai fost arestat şi pe 22 decembrie, pentru că avea asupra sa o bâtă, faptă pentru care s-a ales cu încă un dosar penal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării