main logo
265

Un jurnalist de investigații rus, arestat la Moscova. Poliția ar fi găsit la el droguri

Cunoscutul jurnalist de investigații din Rusia, Ivan Golunov, care lucrează pentru site-ul independent din Letonia Meduza a fost reținut și bătut în Moscova pentru că ar fi încercat să vândă ilegal droguri, a declarat avocatul său Dmitri Dzhulai, site-ului Meduza.

Un jurnalist rus, arestat la Moscova. Poliția ar fi găsit la el droguri

Potrivit acestuia, jurnalistul a fost reținut de poliție aseară în centrul Moscovei și apoi i s-ar fi descoperit în rucsac droguri. Jurnalistul susține că rucsacul nu i aparținea, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Poliția spune că la locuința jurnalistului ar fi fost găsit un al doilea rucsac și cântare de precizie, iar potrivit testelor, substanța găsită în cele două rucsacuri ar fi mefedronă, un drog sintetic stimulant. 

Jurnalistul neagă acuzațiile poliției. 

Avocatul jurnalistului de investigații susține că clientului său nu i s-a permis pentru mai multe ore să ia legătura cu avocatul sau cu familia și poliția a refuzat să ia urme de pe mâinile jurnalistului sau să cheme ambulanţa pentru a evalua gravitatea bătăilor suportate în arestul poliției, așa cum a cerut avocatul său. 

Poliția din Moscova neagă că l-ar fi bătut pe jurnalistul care investiga un caz de corupție la nivel înalt din Moscova. 

Golunov are 36 de ani și dacă va fi găsit vinovat de justiția rusă, ar putea fi condamnat la închisoare – între 10 și 20 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării