main logo
705

Un iranian a fost ucis după ce a sărbătorit înfrângerea naționalei

Bărbatul ar fi fost ucis de forțele de securitate din nordul Iranului, în timp ce protestatarii antiguvernamentali sărbătoreau în stradă eliminarea echipei naționale de fotbal de la Cupa Mondială, după 0-1 cu SUA, în ultimul meci din grupă, informează BBC.

Un iranian a fost ucis după ce a sărbătorit înfrângerea naționaleiFoto: libertatea.ro

Mehran Samak a fost împușcat în cap, marți seară, în orașul Bandar Anzali, după ce, fiind la volanul mașinii sale, a claxonat de mai multe ori, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Potrivit imaginilor difuzate din alte orașe din Iran, mulțimi de oameni au aplaudat și au dansat pe străzi după acest rezultat.

Mulți iranieni au refuzat să-și susțină echipa de fotbal la CM din Qatar, considerând-o ca o reprezentare a Republicii Islamice.

Presa de stat a învinuit forțele ostile atât din interiorul, cât și din afara Iranului pentru că au exercitat presiuni asupra jucătorilor după înfrângerea cu SUA, meci decisiv pentru calificarea din grupă.

Jucătorii iranieni nu au cântat imnul național înainte de primul joc din grupă , 2-6 cu Anglia, într-un aparent gest de solidaritate față de protestatari.

Ulterior, fotbaliștii iranieni au cântat imnul înaintea meciurilor din grupa B cu Țara Galilor, 2-0 și SUA, 0-1.

Unii protestatari au văzut asta ca pe o trădare a cauzei lor, deși au existat rapoarte că echipa a fost supusă unei presiuni intense din partea autorităților iraniene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării