main logo
1069

Un infractor dat în urmărire în România a ajuns preot în SUA

Un infractor căutat de autoritățile române pentru că s-a sustras de la executarea unei pedepse de zece ani pentru înșelăciune a fost descoperit la celălalt capăt al lumii, în SUA, unde juca rolul unui presupus preot.

Un infractor dat în urmărire în România a ajuns preot în SUA

El chiar i-a convins pe cei de la parohia românească de acolo că este preot cu acte în regulă și primea un salariu de 3.000 de dolari lunar. Ilie Iulian Vasile s-a deghizat în preot și nimeni nu a descoperit înșelăciunea timp de câțiva ani, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.

Poliția Română avea emis un mandat european de arestare pentru Ilie Iulian Vasile, acesta fiind deja condamnat la 10 ani de închisoare. 

„Se sustrage de la executarea pedepsei de 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”. Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare”, se precizează pe site-ul Poliției Române.  

A „lucrat” pentru „regele mansardelor”

Mitropolia a precizat că Ilie Iulian Vasile nu are vreo legătură cu Episcopia sau Eparhia Iașilor. 

Iulian Vasile Ilie a făcut parte dintr-o grupare infracțională condusă de Teodor Coman, intitulat și „regele mansardelor”, acesta din urmă fiind condamnat la 14 ani de închisoare cu executare. 

Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări și făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut și nu mai răspundea la telefoane. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării