main logo
503

Un hacker și-a speriat victima, deși el zice că a avut intenții bune

Multe dintre camerele moderne IP vin la pachet cu un sistem de comunicare audio în două sensuri.

Un hacker și-a speriat victima, deși el zice că a avut intenții bune

Nimic nu te-ar speria însă mai tare decât să auzi din cameră ta de securitate vocea unui hacker din celălalt capăt al lumii, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Din păcate, cu asta s-a confruntat un utilizator al unei camere IP Nest precum cea din imaginea de mai sus. În teorie, este plăcut și util să-ți conectezi o mare parte din aparatura din casă la internet. Din păcate, astfel de practici nu fac decât să deschidă și mai multe portițe în viața ta pentru hackerii entuziaști.

Cu asta s-a confruntat americanul Andy Gregg din Arizona. La scurt timp după eveniment însă, a decis să posteze pe YouTube întreaga sesiune de dialog cu hackerul care „i-a spart” camera.

Conform celor de la Motherboard, camera Nest a lui Gregg a căzut victimă unui hacker și s-a transformat într-un mijloc de dialog între cei doi. După cum se poate vedea în clipul de mai sus, Gregg nu a reacționat foarte agresiv la întreaga interacțiune, dar este puțin probabil să fii relaxat într-un asemenea set de circumstanțe.

În funcție de locația în care ți-ai instalat camera în casă, dacă cineva ți-a atacat-o, nu vei mai putea dormi niciodată liniștit gândindu-te de când te supraveghează în modul silențios. Partea bună este că, din câte se pare, atacul nu a fost unul malițios.

Hackerul din spatele atacului a pretins că este de tip White Hat, cu intenții pozitive și a petrecut ceva timp explicându-i proprietarului camerei ce măsuri ar trebui să urmeze pentru a preveni astfel de atacuri pe viitor.

A spus că face parte din comunitatea de hackeri Anonymous Calgary Hivemind din Canada și l-a avertizat că un grad de securitate slab al camerei IP poate oferi informații unor hoți care vor să-i spargă casa după ce s-au asigurat că este plecat în vacanță. În același context, Gregg a învățat cum să activeze autentificarea în doi pași pe cameră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării