11 aug, 2019 12:56
1 256
1
Un grup de protestatari din Moldova au blocat circulația pe DN2
11 aug, 2019 12:56
1 256
1

Moldovenii se alătură marelui miting de sâmbătă din Capitală. Sute de oameni s-au urcat în maşini şi au plecat din Iași, dis-de-dimineaţă spre Bucureşti pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei.

Foto: RFERL

Cei mai mulţi dintre protestatarii din Iaşi au un obiectiv concret: doresc construcţia Autostrăzii A8, Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

"Sătulă de minciună Moldova se ridică!" Îndemnaţi de acest slogan, sute de oameni au pornit spre Capitală. Majoritatea dintre ei au fost şi anul trecut pe 10 august în Piaţa Victoriei din Capitală unde au fost gazaţi şi bătuţi de către jandarmi. Supăraţi că într-un an de zile Executivul nu a făcut un metru de autostradă care să lege Moldova de Capitală oamenii vin la Bucureşti să se facă auziţi.

În drum spre București, un grup de protestatari din zona Moldovei au blocat pentru câteva minute circulația pe DN2, la trecerea de la podul Mărăcineni, înainte de intrarea în Buzău. Aceștia au cerut construirea autostrăzii Moldovei.

Aproximativ 250.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă seară în Piaţa Victoriei, conform organizatorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter