main logo
780

Un gigant a cerut intrarea în faliment

The Weinstein Company, compania de producţie de film şi televiziune al cărei fost preşedinte a fost acuzat de abuzuri sexuale, a cerut intrarea în faliment şi a anunţat că a pus capăt acordurilor de confidenţialitate încheiate cu unele dintre presupusele victime ale producătorului, transmite AFP.

Un gigant a cerut intrarea în falimentUn gigant a cerut intrarea în faliment.

Într-un comunicat transmis luni seară, The Weinstein Company (TWC), care a fost dată în judecată de mai multe dintre presupusele victime ale lui Harvey Weinstein şi avea datorii uriaşe, a anunţat că a cerut falimentul, notează unimedia.info.

Totodată, compania a încheiat un acord cu o societate de investiţii, Lantern Capital, pentru preluarea "activelor şi angajaţilor". Acest acord urmează să fie validat în instanţă.

"Chiar dacă am sperat să ajungem la un acord în afara tribunalului, consiliul de administraţie este fericit că are un plan care permite maximizarea valorii activelor şi menţinerea unui număr maxim de angajaţi şi ca victimelor să li se facă dreptate", a declarat Robert Weinstein, cofondator al companiei, în acelaşi comunicat.

Nu au fost oferite informaţii despre valoarea acestui acord încheiat cu Lantern Capital.

TWC a anunţat, de asemenea, anularea "imediată" a clauzelor de confidenţialitate semnate la iniţiativa lui Harvey Weinstein, "în măsura în care prin acestea li se cerea păstrarea confidenţialităţii persoanelor care au fost abuzate sexual de Harvey Weinstein".

"Nimănui nu trebuie să îi fie teamă să se exprime, nimeni nu trebuie să fie constrâns să păstreze tăcerea", a indicat TWC.

"Compania le mulţumeşte tuturor persoanelor curajoase care deja au vorbit despre acest lucru. Vocile voastre au inspirat crearea unei mişcări care aduce schimbare în ţară şi în lume", potrivit aceluiaşi comunicat.

TWC nu a indicat, însă, câte acorduri de confidenţialitate au fost încheiate astfel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării