main logo
1086

Un fost producător de filme, găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol

Mogulul din industria americană de film Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea. A fost găsit nevinovat la alte capete de acuzare mai grave și anume agresiune sexuală și viol de gradul I.

Un fost producător de filme, găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro

Actriţa Jessica Mann susţine că Weinstein a violat-o în 2013, iar Miriam Haley, asistentă de producţie, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, săvârşite în 2006, când ea folosea numele de Mimi Haleyi. 

Fostul producător de film a negat toate acuzațiile de sex fără consimțământul partenerei.

Mimi Haleyi i-a fost prezentată producătorului de film în 2004, la premiera europeană a filmului „Aviatorul / The Aviator”, iar ulterior a lucrat împreună cu el pentru o emisiune TV produsă în New York. 

După ce Weinstein i-a făcut mai multe avansuri nedorite, Haleyi a acceptat să se întâlnească cu el la apartamentul său din Manhattan.

„De cum a intrat în apartamentul meu, m-a obligat să întrețin relații sexuale cu acesta. L-am refuzat, dar m-a obligat, folosind forța fizică, să îi fac sex oral”, a povestit ea.

Peste 80 de femei l-au acuzat public pe Weinstein, în vârstă de 67 de ani, pentru agresiuni sexuale. 

Valul de acuzații nu a dus numai la decăderea sa profesională, ci și la o serie de investigații criminale care au alimentat și mișcarea #MeToo, cea care le-a dat multor femei curajul de a mărturisi că au fost expuse abuzului sexual din partea mai multor bărbați puternici din întreaga lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării