main logo
506

Un fost președinte al Egiptului a murit în sala de judecată

Mohammed Sudan, un lider al filialei din Londra a mişcării Fraţii Musulmani, a atribuit Administraţiei penitenciarelor din Egipt vina pentru decesul fostului preşedinte Mohamed Morsi, relatează agenţia Associated Press.

Un fost președinte al Egiptului a murit în sala de judecată

„La procese, era ţinut în cuşti din geamuri. Nu putea auzi nimeni şi nu se ştia ce se întâmpla cu el. Nu mai primise vizite de multe luni, de aproape un an. S-a plâns de multe ori că nu primea medicamente. Aceasta este crimă cu premeditare, este o moarte lentă”, a declarat Mohammed Sudan, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.ro.

Un oficial din cadrul sistemului judiciar a declarat că, înainte de a leşina, Mohamed Morsi a cerut să vorbească în instanţă. Judecătorul i-a acordat permisiunea, iar Morsi a ţinut un discurs în care a semnalat că are „multe secrete” care i-ar facilita eliberarea dacă le-ar spune, subliniind însă că nu le poate dezvălui deoarece ar afecta securitatea naţională a Egiptului.

Conform altor surse judiciare, Mohamed Morsi a leşinat în instanţă, medicii au încercat resuscitarea, iar decesul a fost constatat la spital. „A vorbit în faţa judecătorului 20 de minute, a devenit foarte agitat şi a leşinat. A fost transportat de urgenţă la spital, dar a murit”, a declarat o persoană care s-a aflat în instanţă.

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit luni, la vârsta de 67 de ani, într-o instanţă judiciară, afirmă surse citate de presa egipteană şi internaţională.
Potrivit Televiziunii de stat din Egipt, citată de agenţia Reuters, Mohamed Morsi a leşinat în sala instanţei judiciare şi a murit în scurt timp.

Mohamed Morsi a fost preşedinte al Egiptului în perioada iunie 2012-iulie 2013, fiind înlăturat de la putere în cursul unei lovituri de stat militare şi succedat de generalul Abdel Fattah el-Sisi. Mohamed Morsi ispăşea deja o condamnare la şapte ani de închisoare pentru presupusa falsificare a dosarului de candidat în cursa prezidenţială din anul 2012.
Mohamed Morsi era vizat de numeroase alte acuzaţii, inclusiv instigare la reprimarea protestelor şi spionaj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării