main logo
718

Un fost militar a recunoscut că i-a ucis pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica acestuia

Un fost militar a recunoscut că l-a asasinat pe jurnalistul de investigație slovac Jan Kuciak şi pe logodnica acestuia, în februarie 2018. Dezvăluirea a fost făcută de site-ul de știri aktuality.sk, deținut de grupul de presă Axel Springer și pentru care lucra jurnalistul.

Un fost militar a recunoscut că i-a ucis pe jurnalistul Jan Kuciak

Publicația aktuality.sk, care citează o „sursă bine informată”, scrie că fostul militar Miroslav Marcek a mărturisit că a comis dublul asasinat. Miroslav Marcek şi alţi trei suspecţi au fost inculpaţi în dubla crimă şi sunt încarcerați încă din octombrie 2018. De asemenea, afaceristul Marian Kocner, acuzat că a comandat uciderea lui Kuciak, se află şi el în detenţie, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro.

Jurnalistul slovac Jan Kuciak, 27 de ani, și iubita sa au fost găsiți morți în propria casă, în dimineața zilei de 26 februarie 2018. Asasinarea jurnalistului a declanșat ample manifestații împotriva Guvernului Slovac și a condus la demisia premierului Robert Fico, a ministrului de Interne și ministrului Culturii. 

Înainte de a fi asasinat, Kuciak scria despre presupusele legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, în special cu un şef al temutei ‘Ndrangheta calabreze. 

Ultimul său articol despre posibile legături între presupuse clanuri mafiote italiene şi politicieni din guvernul slovac, publicat postum, a declanşat mai multe demonstraţii de stradă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării