main logo
2041

Un fost deputat de la Moscova, rănit într-un atac rusesc la Kiev

Armata rusă a bombardat mai multe regiuni din Ucraina cu rachete balistice și drone, în data de 1 august. Autoritățile ucrainene au comunicat că sistemele de apărare aeriană ale țării au doborât drone deasupra regiunilor Kiev, Poltava, Herson și Dnipropetrovsk.

Un fost deputat de la Moscova, rănit într-un atac rusesc la Kiev

În urma atacului din regiunea Kiev, două persoane au fost rănite, iar mai multe locuințe – avariate, relatează BBC. Presa din Ucraina scrie că printre răniți se numără ex-deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Ilya Ponomarev: o dronă s-a prăbușit și a explodat în apropierea casei sale de la periferia Kievului, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Potrivit RBK-Ucraina, care face trimitere la sursele sale, una dintre dronele doborâte a explodat la cinci metri de ușa de la intrarea în casa lui Ponomarev. Fostul deputat ar fi suferit „multiple răni provocate de șrapnel, însă viața sa nu este în pericol”.

Poliția Națională a Ucrainei a publicat fotografii cu casa avariată în regiunea Kiev în urma atacului cu drone. Presa din țara vecină susține că imaginile arată consecințele atacului asupra casei lui Ilya Ponomarev.

Însuși Ponomarev a scris pe rețelele de socializare că a supraviețuit „cea de-a cincea tentativă de atac”. „Astăzi pare să fie a doua mea zi de naștere. A cincea încercare de atac a fost cea mai neconvențională și cea mai reușită, fiind dificil de apărat împotriva ei. Dar la naiba cu ei! Mai târziu voi scrie detalii”, a menționat acesta.

Ilya Ponomarev a fost membru al Dumei de Stat a Rusiei din partea fracțiunii „Rusia Justă”. În 2014, a devenit singurul deputat rus care a votat împotriva anexării peninsulei ucrainene Crimeea, iar la scurt timp a părăsit Federația Rusă. În 2019, Ilya Ponomarev a anunțat că a primit cetățenia Ucrainei. După începerea invaziei Rusiei asupra Ucrainei, în februarie 2022, Ponomarev a anunțat crearea centrului „opoziției ruse armate”.

Federația Rusă a intentat dosare penale pe numele lui Ilya Ponomarev pentru „trădare de patrie”, „participare la o organizație teroristă” și „apeluri publice la teroare”. El este, de asemenea, anchetat pentru răspândirea „falsurilor” despre armata rusă, potrivit Meduza.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării