main logo
4945

Un ex-deputat rus anunță când militarii ruși vor părăsi Transnistria

Fostul deputat rus Ilia Ponomariov a comparat protestele din Chișinău cu mitingurile plătite de Putin la Moscova.

Un ex-deputat rus anunță când militarii ruși vor părăsi Transnistria

Despre aceasta fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei a vorbit într-un interviu pentru Tvr Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit lui, protestele din Capitală nu ar fi finanțate totalmente de Rusia.

„Când lucrurile poartă caracter de masă, ele au totuși un impuls din interior, există anumite motive pentru aceasta. Orice manipulare poate fi activată doar când este un fundament, poți manipula doar când ai cu ce. Când istoriile sunt scurse din deget totul se pierde ca un balon de săpun, în cel mai bun caz poate fi plătit fiecare om care iese în piață, iar aceștia vor fugi imediat ce se petrece evenimentul, așa cum se întâmplă cu mitingurile lui Putin la Moscova.

Eu dimpotrivă nu cred că în interiorul Moldovei nu sunt probleme. Cu siguranță sunt. Sunt probleme în ceea ce privește atitudinea oamenilor față de problemele lingvistice, problematica transnistreană, probleme economice sunt mari. În același timp trebuie de privit cum s-ar fi dezvoltat situația fără implicare externă și cu implicare externă. Cu siguranță, toate aceste controverse sunt umflate artificial din exterior pentru a dezbina societatea, iar apoi pentru a conduce cu ele. Iată aceasta este strategia generală”, a declarat ex-deputatul.

De asemenea, acesta s-a expus și pe segmentul transnistrean, iar atunci „când nu va mai exista regimul Putin aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea foarte rapid, deoarece ele există doar cât există sprijin din exterior, or noua putere care se va instala „Adunarea Deputaților Poporului” (n.r. - entitate politică organizată din opozanți ruși din care fac parte foști deputați, oameni de afaceri și activiști civici) a adoptat deja o decizie în acest sens care spune că forțele militare ruse vor părăsi aceste teritorii, inclusiv cel transnistrean. După aceasta deja va deveni o problemă strict internă a Republicii Moldova. În aceste condiții va trebui ca voi să vă rezolvați această problemă”.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării