main logo
388

Un europarlamentar maghiar, acuzat oficial de spionaj în favoarea Rusiei

Biroul Procuraturii din Ungaria a înaintat acuzații oficiale de spionaj împotriva lui Béla Kovács, politician de dreapta, eurodeputat din partea partidului „Jobbik“, anunță Reuters.

Un europarlamentar, acuzat oficial de spionaj în favoarea RusieiUn europarlamentar maghiar, acuzat oficial de spionaj în favoarea Rusiei.

Kovacs este acuzat de spionaj împotriva instituțiilor Uniunii Europene în favoarea unui „stat străin”. O purtătoare de cuvânt a Procuraturii a precizat că este vorba despre Rusia, scrie paginaderusia.ro.

Pe lângă spionaj, Kovacs mai este acuzat de fraudă financiară și falsificarea de documente, scrie site-ul maghiar 444.hu.

La scurt timp după anunțarea acuzațiilor împotriva lui Kovacs, acesta și-a anunțat retragerea din partidul „Jobbik”. El a explicat că nu dorește să ”păteze reputația” partidului înainte de alegerile care vor avea loc în 2018.

Totodata, politicianul nu recunoaște acuzațiile aduse împotriva sa și spune că sunt „fructele fanteziei” investigatorilor. El afirmă că așteaptă cu nerăbdare procesul pentru a-și dovedi nevinovăția.

Kovacs este cunoscut pentru atitudinea sa fățișă prorusă. El a fost acuzat de spionaj pentru prima dată în primăvara anului 2014, cu puțin timp înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Procuratura Ungariei a declarat că, pe durata a patru ani, politicianul a vizitat adesea Moscova, unde a intrat în contact cu reprezentanți ai serviciilor speciale rusești. De asemena, Kovacs a fost acuzat de participarea în calitate de observator la referendumul ilegal din Crimeea.

În octombrie 2017, Parlamentul European l-a privat pe Kovac de imunitatea sa pentru a face posibilă derularea anchetei penale inițiate pe numele său. Dacă procurorii dovedesc vinovăția sa, politicianul riscă între doi și opt ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării