7023
2
Un doctor celebru explică de ce nu trebuie să ne temem de virusul ucigaș
7023
2

Celebrul doctor din Rusia, Evghenii Komarovski, explică într-un video publicat pe pagina sa oficială ce reprezintă coronavirusul și de ce nu ar trebui să ne fie frică de această maladie.

Colaj: zugo.md

Acesta precizează că, la etapa actuală, virusul este mai puțin periculos pentru persoanele care se află în afara Chinei și a orașului Wuhan, transmite Știri.md cu referire la zugo.md

Potrivit lui Komarovski, acum boala se transmite de la om la om, iar cei care s-au îmbolnăvit în afara Chinei au călătorit în regiunile afectate. Acesta spune că virusul trăiește în organismul uman cel mult circa 20 de zile, având un mediu ideal pentru existență. 

Faptul că acesta s-ar transmit prin intermediul coletelor este un mit, deoarece infecția nu va trăi mai mult de câteva zile în condițiile unui pachet expediat prin poștă. La fel, medicul dezminte informațiile difuzate în Rusia precum că bananele ar fi infectate cu acest virus și nu ar trebui consumate.

Komarovski spune că R0, indicele care indică gradul de molipsire a virusului este de 1,4 – 2,5, comparativ cu 12,18 la rujeolă. El precizează că organismul uman învinge acest tip de boală în aproximativ 7 zile, iar complicațiile care provoacă decesul apar în cazul în care corpul nu este suficient de puternic.

Referindu-se la vaccină, Komarovski spune că până la apariția ei pe piață epidemia va trece și îndeamnă oamenii să se vaccineze contra altor boli precum, de exemplu, tetanosul, al cărei consecințe letale sunt mult mai probabile în Rusia decât decesul din cauza coronavirusului.

Medicul precizează că actualmente nu există niciun remediul împotriva virusului, iar în cazul simptomaticii, oamenii trebuie să întreprindă măsurile necesare identice ca și în timpul unei gripe obișnuite, să nu contacteze cu multă lume, să consume cât mai mult lichid, să se plimbe la aer curat și să aibă grijă de igienă.

Acesta consideră că, luând în considerare modul de răspândire a bolii în China, care are miliarde de cetățeni, există o probabilitate extrem de mare că maladia nu se va răspândi prea repede în lume și vom trece de ea ușor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter