main logo
655

Un distrugător al SUA, elicoptere şi nave militare ucrainene efectuează exerciţii în Marea Neagră

Un distrugător american, elicioptere şi nave militare ucrainene efectuează exerciţii comune în Marea Neagră, a anunţat vineri după-amiază Ministerul Apărării de la Kiev, pe fondul intensificării conflictului separatist est-ucrainean.

Un distrugător al SUA efectuează exerciţii în Marea NeagrăUn distrugător al SUA, elicoptere şi nave militare ucrainene efectuează exerciţii în Marea Neagră.

Distrugătorul american USS Carney se află de trei zile în Marea Neagră şi participă la exerciţii comune cu nave militare ucrainene şi cu elicoptere de tip Kamov Ka-27PCh şi Ka-27PR.

"Suntem obişnuiţi cu organizarea unor astfel de manevre militare. Intensificăm cooperarea cu partenerii străini", a declarat Andrei Kurilenko, comandantul-adjunct al Forţelor Navale ucrainene, citat de agenţiile de ştiri Unian şi Interfax.

Distrugătorul american USS Carney a sosit pe 8 ianuarie în Portul ucrainean Odessa, într-o misiune care are rolul de a le oferi aliaţilor asigurări în contextul ameninţărilor Rusiei. "Revenirea în Marea Neagră este o misiune cu care sunt familiarizat", a declarat Peter Halvorsen, comandantul distrugătorului USS Carney, navă aparţinând Flotei militare a VI-a a SUA.

Exerciţiile navale în Marea Neagră au loc în contextul în care Misiunea de monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a semnalat intensificarea, în ultimele săptămâni, a confruntărilor militare în estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării