main logo
702

Un diamant de 45 de milioane de dolari, furat dintr-un hotel din Paris

Marie-Madeleine Dioubaté, o fostă candidată la alegerile prezidențiale din Guineea, a anunțat poliția din Paris că i-a fost furat un diamant care valorează 45 de milioane de dolari.

Un diamant de 45 de milioane de dolari, furat dintr-un hotel din ParisFoto: libertatea.ro

Politiciana a declarat că s-a întâlnit într-un hotel din Paris cu doi bărbaţi, care s-au dat drept ruşi, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Cei doi au expertizat diamantul și au emis un certificat prin care arătau că piatra prețioasă valorează 45 de milioane de dolari. 

Totuși, în timpul procedurii de evaluare, cei doi au schimbat diamantul veritabil cu un fals, iar până când proprietara și-a dat seama de înșelătorie cei doi au dispărut, anunță postul de radio Europe 1 citând o sursă apropiată dosarului. 

Autoritățile franceze au deschis o anchetă, dar susțin că ”Referitor la valoarea reală a diamantului, ea este pentru moment declarativă”. 

Marie-Madeleine Dioubaté, de la Partidul Ecologiştilor din Guineea, a fost singura femeie care a candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea în 2015, câştigate de către preşedintele care îşi încheia mandatul în acea vreme Alpha Conde.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării