main logo
976

Un deputat de la ACUM îi cere șefului adjunct al IGP demisia

Deputatul blocului ACUM, Iurie Reniță, spune că Poliția care a intervenit ieri pentru a asigura ordinea publică la manifestațiile din centrul Capitalei nu a intervenit atunci când a fost cazul.

Un deputat de la ACUM îi cere șefului adjunct al IGP demisiaFoto: Știri.md

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, trebuie să-și de demisia, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Aș vrea să mă refer la atitudinea polițiștilor și, în mod special, a dlui colonel Cavcaliuc, care a avut un comportament și o prestație lamentabilă. Din multitudinea de pancarte, una mai obscenă decât alta, sunt sigur că ați remarcat-o pe cea care o viza direct pe dna Sandu. Este de o vulgaritate și de o obscenitate incredibilă! Chiar domnul Cavcaliuc n-a văzut-o și n-a reacționat în niciun fel? 

Atât el, cât și ceilalți polițiști (dealtfel foarte mulți!) au manifestat o totală indiferență față de obligațiunile lor directe de serviciu, față de comportamentul agresiv al contramanifestanților și față de aceste pancarte obscene. La un moment dat, cineva din mulțime, revoltat de indiferență totală a poliției, insista ca dl Cavcaliuc „să fie dat cu nasul” în acea pancartă extrem de obscenă, poate astfel va vedea și el ce-i scris acolo. 

Dar lucrurile sunt foarte clare: în niciun caz nu s-a putut de intervenit, deoarece contra-manifestația a fost organizată de către „haiducul Codrilor Orhei” Constantin Țutu și de partidul Democrat, al cărui lider este Vladimir Plahotniuc”, a comentat Reniță pe pagina sa de Facebook.

„Această totală indiferență a lui Cavcaliuc, în virtutea funcției oficiale pe care o deține, vis-a-vis de derapajele incredibile ce se produceau acolo și persistența cu care îi susținea pe contramanifestanții lui Țuțu și Plahotniuc, mă obligă să-i amintesc dlui colonel Cavcaliuc despre un caz real, care a avut loc la Ambasada noastră de la București și al cărui protagonist a fost chiar dumnealui. 

A venit împreuna cu ex-ministrul de Interne, dl Oleg Bălan, cu o scrisoare deja pregătită de la Chișinău pentru a-l obliga pe criminalul recidivist Vitalie Proca să recunoască că Plahotniuc l-a plătit pentru a-l lichida pe Gorbunțov. După întrevederea cu Proca, aflat în penitenciar, cel din urmă n-a acceptat planul lui Cavcaliuc, pus la cale la Chișinău doar ca să placă șefilor politici de atunci și să fie avansat. 

I-aș sugera respectuos dlui colonel Cavcaliuc să-i trimită măcar acum lui Plahotniuc acea scrisoare, ce trebuia să fie semnată de recidivistul Proca. Poate îl va ajuta cumva în bine pe liderul PDM-ist, deoarece se zvonește că ar avea și el probleme de sănătate”, a mai spus Iurie Reniță.

Deputatul a comentat că Gheorghe Cavcaliuc trebuie să demisioneze benevol din funcție sau să fie eliberat: „Ar fi un gest firesc și de demnitate. Nu te pliezi (închini) în funcție de cine a fost sau este astăzi la putere, doar sunteți polițiști imparțiali și neangajați politic! Demisia se impune!”, a scris Reniță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării