683
0
Un copil a ucis 5 oameni după ce s-a aruncat în aer la o nuntă: Zeci de răniți
683
0

Un copil de 13 ani a detonat o bombă pe care o avea asupra sa omorând astfel 5 oameni și rănind alți 40, într-un atac kamikaze la o nuntă din estul Afganistanului.

Foto: Gulliver/ Getty Images

Atacul care a avut loc vineri dimineață, în provincia Nangarhar nu a fost însă revendicat nici de talibani, nici de Statul Islamic, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Printre morți se numără Malik Toor, un comandat pro-guvernamental, care a organizat nunta, potrivit poliției.

„În această dimineață, la ora 8 a.m., un atacator kamikaze a detonat o bombă la o ceremonie de nuntă din districtul Pachiragam”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, potrivit Daily Mail.

Guvernatorul districtului Pachiragam, unde a avut loc atacul, a vorbit la rândul său despre „14 morţi şi 14 răniţi în timpul unei nunţi”, adăugând că bilanţul nu este definitiv.

Atentatul a avut loc la câteva zile după discuţiile istorice între reprezentanţi ai guvernului afgan şi ai talibanilor la Doha, în cadrul negocierilor demarate în urmă cu aproape un an de SUA şi insurgenţi. 

Cele două părţi au publicat, la finalul întâlnirii, o rezoluţie comună în care au îndemnat la reducerea numărului de victime civile la „zero”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter