main logo
1713

Un camion înmatriculat în Moldova s-a răsturnat în România. Reacția MAEIE

Pompierii din Suceava au intervenit, luni dimineaţă, 30 ianuarie, pentru salvarea unui şofer care s-a răsturnat cu camionul în albia unui pârâu, în judeţul Suceava. Picioarele bărbatului erau blocate, iar apa intrase în cabină. Potrivit unor surse, camionul este înmatriculat în Republica Moldova. MAEIE vine cu precizări.

Un camion din Moldova s-a răsturnat în România. Reacția MAEIEFoto: t.me

ISU Suceava a intervenit, luni, la un accident produs pe DN 17, pe raza localității Valea Putnei, transmite Știri.md cu referire la ziare.com.

Un camion s-a răsturnat în albia unui râu, iar şoferul a rămas încarcerat.

”Misiunea de extragere a victimei, care avea picioarele prinse între fiarele contorsionate ale cabinei, s-a desfășurat contracronometru. Autotrenul s-a răsturnat pe o parte, în albia unui pârâu, iar apa s-a adunat în cabină”, a transmis ISU Suceava.

Pompierii au precizat că exista pericolul ca şoferul să intre în şoc hipotermic.

Victima a fost extrasă la timp și predată cadrelor medicale aflate la fața locului.

Bărbatul era conştient şi cooperant.

Camionul este înmatriculat în Republica Moldova, relatează unele surse.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a venit cu precizări în legătură cu acest caz:

„Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă producerea unui accident în România cu implicarea unui camion înmatriculat în Republica Moldova, urmare a condițiilor meteo nefavorabile din țara vecină.

Accidentul s-a produs în raza localității Valea Putnei, județul Suceava. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și SMURD. 

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de către reprezentanții Consulatului Republicii Moldova la Iași, șoferul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple, el fiind la momentul de față internat în Secția de chirurgie toracică, fiind conștient. 

Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

Reiterăm recomandarea conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării