main logo
846

Un câine a împușcat mortal un om în SUA. Cum s-a întâmplat

Joseph Austin Smith, în vârstă de 30 de ani, din Kansas, SUA, a murit sâmbătă după ce a fost împușcat accidental de un câine, în timpul unei excursii de vânătoare, relatează Insider.

Un câine a împușcat mortal un om în SUA. Cum s-a întâmplat

Austin a plecat la vânătoare cu un prieten și câinele său. În timp ce se afla pe scaunul pasagerului în camioneta amicului său, câinele a călcat din greșeală pe o pușcă de pe bancheta din spate, „provocând descărcarea armei”, spun autoritățile, potrivit sursei citate, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Joseph Austin Smith a murit la fața locului sâmbătă dimineața la câteva minute după ce serviciile de urgență au sosit. Deși medicii au încercat să-l salveze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Șoferul, care este stăpânul câinelui, a fost nevătămat, scrie NBC.

Nu este prima dată când un câine a declanșat accidental o armă și a ucis sau rănit un om într-un vehicul. O analiză din 2015 din Washington Post arată că 5 din 10 împușcături făcute accidental de câini între anii 2004 și 2015 au avut loc în timpul excursiilor de vânătoare, iar 40% au avut loc într-un vehicul.

În Rusia, 2018, un accident similar a avut loc, în care au fost implicați un bărbat și câinele său aflați într-o excursie de vânătoare. După ce a fost eliberat din spatele unui camion, câinele a atins trăgaciul unei arme îndreptate spre stomacul stăpânului său.

În 2019, o femeie din Oklahoma a fost împușcată în coapsă de labrador retriever-ul ei în timp ce conducea. Și în noiembrie, un turc a fost împușcat și ucis în timp ce își punea câinele în mașină. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării