main logo
1883

Un bombardier rusesc s-a prăbușit. Armata: A fost distrus

Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-22M s-a prăbuşit marţi la aterizare în apropiere de Murmansk (nord), provocând moartea a doi membri ai echipajului şi rănirea altor doi, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Un bombardier rusesc s-a prăbușit. Armata: A fost distrus

„Pe 22 ianuarie 2019, în regiunea Murmansk, după un zbor de antrenament avionul Tu-22M3 a avut o aterizare complicată din cauza unor puternice căderi de zăpadă (...) A fost distrus", a indicat armata rusă, transmite Știri.md cu referire la Rtv.net.

Armata a precizat că „doi membri ai echipajului au murit" şi alţi doi „au primit la faţa locului asistenţa medicală necesară".

Tupolev Tu-22M este un bombardier strategic de concepţie sovietică în care există spaţiu pentru patru piloţi şi membri ai echipajului. El poate atinge viteze de peste 2.000 km/h şi a fost utilizat în mai multe rânduri de Rusia pentru a efectua lovituri aeriene în Siria în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad.

Aviaţia rusă traversează o serie neagră, după ce două avioane de vânătoare Su-34 au intrat în coliziune vineri în cursul unor manevre în Extremul Orient rus, deasupra Mării Japoniei, provocând moartea a doi piloţi şi rănirea unui al treilea, în timp ce un alt pilot este în continuare dat dispărut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării