main logo
3739

Un bilet de avion cu plecare din Rusia a ajuns să coste 9.000 de euro

Biletele de pe piața neagră pentru zborurile de la Moscova la Belgrad au ajuns să coste aproape 9.000 de euro, susține președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Un bilet de avion cu plecare din Rusia a ajuns să coste 9.000 de euro

Vucic a făcut această declarație după ce mobilizarea rezerviștilor din Rusia, pentru a lupta în războiul din Ucraina, a stârnit o avalanșă de cereri pe site-urile companiilor aeriene, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Zborurile operate de Air Serbia – din Rusia spre Belgrad – au fost epuizate pentru această lună și se vindeau joi la prețul de 1.600 de euro pentru călătoriile din octombrie, în creștere de la aproximativ 850 de euro, cât costa un bilet la jumătatea zilei de miercuri. 

Însă Vucic afirmă că acestea sunt revândute la prețuri de câteva ori mai mari. 

„Astăzi (joi, n.r.), biletul de avion Moscova-Belgrad a sărit la aproape 9.000 de euro pe piața neagră din cauza mobilizării și din multe alte motive”, a declarat Vucic pentru agenția sârbă de știri Tanjug. 

Căutările efectuate pe internet în Rusia cu termenii „bilete” și „avion” au crescut de peste două ori miercuri dimineață – imediat după anunțul lui Putin -, în comparație cu începutul săptămânii, potrivit instrumentului statistic Google Trends, care urmărește cât de des a fost tastat un cuvânt pe Google într-o anumită locație. 

Căutarea „plecare din Rusia” a fost efectuată miercuri dimineață de 100 de ori mai mult decât în mod normal. Biletele pentru zborurile directe către destinațiile cele mai apropiate de Rusia – Armenia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan – s-au epuizat miercuri, potrivit site-ului Aviasales.ru, foarte popular în Rusia pentru cumpărarea de bilete.

Între timp, zborurile din Rusia spre Istanbul – care, de la începutul sancțiunilor occidentale, au reprezentat una dintre principalele rute de ieșire din țară – cu Turkish Airlines sunt epuizate până marțea viitoare. 

Totodată, prețurile zborurilor interne către orașele din apropierea granițelor țării au explodat. Biletele de la Moscova la Vladikavkaz – oraș aflat în apropiere de granița cu Georgia – au ajuns să coste 750 de euro, față de aproximativ 70 de euro în mod normal. 

În același timp, coloane de mașini se îndreptă de la Moscova spre Sankt Petersburg și apoi mai departe, spre granița finlandeză. 

Joi dimineață, Poliția finlandeză de Frontieră a anunțat că traficul spre granița estică a Finlandei cu Rusia „s-a intensificat” în cursul nopții de miercuri spre joi, adăugând totodată că situația este sub control. 

Șeful departamentului de afaceri internaționale al poliției de frontieră finlandeze, Matti Pitkaniitty, a declarat că 4.824 de ruși au sosit miercuri în Finlanda prin frontiera de est, în creștere față de cei 3.133 care au intrat în țară cu o săptămână în urmă, dar în continuare mai puțini decât weekendul trecut.

Finlanda monitorizează îndeaproape situația din Rusia vecină în urma decretului privind mobilizare militară parțială semnat de Putin, a declarat miercuri ministrul finlandez al apărării, Antti Kaikkonen. 

Punctele de trecere a frontierei cu Georgia și Mongolia au înregistrat, de asemenea, peste noapte o creștere a traficului la intrare, potrivit presei locale.

Kremlinul, însă, neagă informațiile conform cărora bărbații ruși au luat cu asalt punctele de trecere a frontierelor și aeroporturile, după anunțul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov, purtărorul de cuvânt al Kremlinului, susține că aceste informații sunt „foarte exagerate”.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării